Manon in de media

Manon werkt graag mee aan interviews om mensen met een beperking (handicap en/of chronische ziekte) en leven met een beperking meer in the spotlight te zetten. Hieronder vind je de publicaties waar Manon aan meegewerkt heeft.

Artikel over Toegankelijk Uiteten Utrecht, AD Utrechts Nieuwsblad, 6 oktober 2018.

Artikel over de Gouden Venus van Milo 2018, AD Groene Hart, 23 augustus 2018.

Artikel over de Gouden Venus van Milo 2018, lokale krant De IJsselbode, 21 augustus 2018.

Artikel over de opening van Coffeemania by Boogh, Boogh Magazine, augustus 2018.

Artikel over de Gouden Venus van Milo 2017, De Brug Leidsche Rijn, 30 augustus 2017.

Artikel over Independent Ability, Support Magazine, augustus 2016.

Advertentie Fokus Wonen, Support Magazine, februari 2016.

Artikel in AD Stad en Regio Utrecht, 25 november 2015.

Artikel in AD Stad en Regio Utrecht, 2 mei 2014.

Inspirerend persoon op de website van Mission on Wheels, september 2013.

Interview rubriek ‘Ik leef!’, De Telegraaf, 3 augustus 2013.

Interview voor de website Mission on Wheels, mei 2013.

Adviesrapport Manon van den Heuvel voor USG Restart Midden Nederland
Over de beeldvorming en kennis van werkgevers over mensen met een beperking, juli 2012.

Interview CCNTV door Francien van den Boomen, maart 2012.

Cover Op de Hoogte, september 2011.

Interview Op de Hoogte, september 2011.

Making of fotoshoot Stijlmagazine, januari 2011.

Interview Bosk Magazine, december 2010.

Interview in het meidenblad Fancy, december 2010.

Interview in het blad Scherp, november 2010.
Het relatiemagazine van de Christelijke Hogeschool Ede.

Op 11 september 2007 was het programma ‘Rembrandtkade 10, 10 jaar later’ op tv. Hier is Manon voor benaderd, omdat er 10 jaar eerder een documentaire over haar revalidatieperiode in revalidatiecentrum De Hoogstraat in Utrecht is gemaakt. Wilt u de aflevering bekijken? Klik dan hier!

Meest recente berichten

Reisinspiratie: Betoverend Breda

Vorige maand was mijn vriend Stijn jarig en na de surprise party voor zijn 30e verjaardag vorig jaar wilde ik ook dit jaar deze dag niet zomaar voorbij laten gaan. Ik trakteerde hem op een hotelovernachting in de meest toegankelijke stad Breda en na dit gezellige weekend weten we het zeker: in deze prachtige stad komen we zeker nog een keer terug! In deze blog deel ik al mijn rolstoelvriendelijke hotspots die we deze twee dagen bezocht hebben en hoop ik jou ook enthousiast te maken om deze bourgondische stad een bezoek te brengen.

Verblijf

Golden Tulip Keyser Breda Centre

Het bed van de aangepaste hotelkamer in Golden Tulip Keyser Breda Centre.

Het bed van de aangepaste hotelkamer in Golden Tulip Keyser Breda Centre.

De zoektocht naar een geschikt rolstoeltoegankelijk hotel viel nog niet mee. Omdat we maar kort in Breda verbleven, wilde ik graag een hotel wat dicht bij het centrum zit. Nadat ik een aantal hotels gemaild had met het verzoek mij foto’s te sturen van hun faciliteiten in de rolstoelkamer, kwam ik uit bij Golden Tulip Keyser Breda Centre. Dit hotel is gemakkelijk te bereiken met de auto en beschikt over een invalidenparkeerplaats voor de deur! Super makkelijk dus! We hadden een kamer op de eerste etage van het hotel. De kamer was simpel ingericht en ietwat aan de kleine kant. Ik denk dat deze kamer voor iemand in een elektrische rolstoel te klein zou zijn, maar gelukkig was ik in mijn handbewogen rolstoel. De voorzieningen in de badkamer waren perfect: een stoeltje aan de wand onder de douche en twee beugels bij het toilet. Al met al was dit hotel prima voor zo’n kort verblijf. Binnenkort zie je op mijn YouTube-kanaal beelden van deze hotelkamer en dit weekendje weg.

Het toilet en douchestoeltje van de aangepaste hotelkamer in Golden Tulip Keyser Breda Centre.

Het toilet en douchestoeltje van de aangepaste hotelkamer in Golden Tulip Keyser Breda Centre.

Eten en drinken

Chocolat

Bij een verjaardag hoort natuurlijk lekker eten! Voordat we naar Breda afreisden, heb ik research gedaan naar het beste restaurant van Breda en kwam uit bij Chocolat. En men heeft niets teveel gezegd! We gingen voor een 5-gangen verrassingsdiner en wat een feestje was dit. We kregen allerlei kleine gerechtjes en ieder gerecht was nog lekkerder dan het vorige! Het is wel aan te raden om te reserveren en daarbij te vermelden dat je in een rolstoel zit, aangezien er ook tafels beneden zijn en er geen lift aanwezig is. Ik had bij mijn reservering aangegeven dat mijn vriend jarig was en na de vierde gang serveerde de ober ons dessert versierd met sterretjes en zong het hele restaurant mee met ‘happy birthday’. Het was een geslaagde avond! Wel vond ik de tafeltjes in het restaurant dicht op elkaar staan en als het hele restaurant vol zit, is er best veel geluid om je heen door alle gesprekken. Mensen die last hebben van overprikkeling (door hersenletsel bijvoorbeeld) moeten hier rekening mee houden.

De Colonie / De Klok

De hotelovernachting had ik geboekt exclusief ontbijt, omdat het me leuk leek om in het centrum van Breda te ontbijten/brunchen en zo nog meer de sfeer van de stad te proeven. Uiteindelijk kwamen we terecht bij stadscafé De Colonie/De Klok, midden op de Grote Markt. In eerste instantie leek het alsof we er niet naar binnen zouden kunnen met de rolstoel, aangezien er twee flinke treden voor de deur waren. Maar bij navraag bleek dat ze een speciale plaat hebben die ze neer kunnen leggen voor rolstoelers. Super fijn dus! We zaten aan een tafel midden in de ruimte waardoor we lekker om ons heen konden kijken. Er zaten mensen van alle leeftijden: een oma die haar krantje zat te lezen onder het genot van een kop koffie, vriendinnen die kwamen high tea-en, gezinnen met kleine kinderen en mensen zoals wij die een weekendje weg waren. Die laatste groep was te herkennen aan de handbagagekoffers die ze bij zich hadden. De sfeer in dit grand café was heel erg ontspannen en er heerste echt een ons-kent-ons gevoel. Nadat we genoten hadden van onze club sandwich zijn we de stad verder gaan verkennen.

Activiteiten

Winkelen

Manon samen met haar vriend Stijn op de Grote Markt in Breda.

Manon samen met haar vriend Stijn op de Grote Markt in Breda.

Het meest voor de hand liggende wat je kunt doen wanneer je in zo’n grote stad bent is natuurlijk: winkelen! En dat kun je in Breda zeker! Rondom de Grote Markt vind je straten met allerlei leuke winkeltjes. Alle grote namen zijn in deze stad te vinden, maar er zijn ook gezellige kleine boetiekjes te vinden. De meeste winkels zijn met de rolstoel goed toegankelijk en er is vaak ook een lift aanwezig. Bij enkele boetiekjes kon ik niet naar binnen doordat er een hoge drempel of enkele treden waren. Maar het is al een feestje op zich om rond de kerstperiode door zo’n prachtig versierde stad te lopen.

Stedelijk Museum Breda

Voorafgaand aan ons bezoek had ik research gedaan naar de bezienswaardigheden van Breda, omdat ik het altijd leuk vind om iets nieuws te leren over de stad die ik bezoek. Ik kwam al snel uit bij Stedelijk Museum Breda. Dit museum heeft een rijke collectie opgebouwd over de historie van Breda. Daarnaast is er ook veel actuele moderne kunst te bewonderen. Ik heb Stijn voorgesteld om dit museum een bezoek te brengen, maar hij gaf de voorkeur aan lekker uitgebreid brunchen en winkelen. In de toekomst wil ik hier zeker nog een keer naartoe. Voor een gezelschap met een rolstoeler is dit ook geen duur uitje, want de begeleider krijgt gratis toegang.

Varen over de Singel

Een grote aanrader voor een uitje wanneer je in Breda bent, is de stad bekijken vanaf het water. Bij verschillende organisaties kun je een sloep huren en in 1 tot 2,5 uur vaar je langs alle mooie bezienswaardigheden van de stad. Helaas varen veel sloepen niet in de wintermaanden en was dit dus helaas niet mogelijk. Achteraf ben ik daar maar blij om, want het was veel te koud om zolang in een bootje te zitten! Maar zeker een aanrader voor een volgende keer!

Tot slot

We hebben een heerlijke tijd gehad in het mooie Breda! De stad heeft zelf ontzettend veel moois te bieden, maar het is ook geweldig om weer een nieuw stukje Nederland te ontdekken. Het centrum is goed toegankelijk! Hoewel ik de laatste jaren heb geleerd dat toegankelijk niet alleen bepaald wordt door het aantal drempels dat je onderweg tegenkomt. De gastvrijheid van mensen en hoe er met die drempels omgegaan wordt, bepaald ook voor een heel groot deel de toegankelijkheid. En met die gastvrijheid zit het in deze stad helemaal goed! En jij? Ben jij al eens in Breda geweest? Hoe heb jij de toegankelijkheid ervaren? Laat het me weten in een reactie onder deze blog!

Het toilet en douchestoeltje van de aangepaste hotelkamer in Golden Tulip Keyser Breda Centre.

Manon op de Grote Markt midden in het centrum van Breda.

Volg mij op Social Media!

  1. Reisinspiratie: Herfst in de Achterhoek Geef een reactie
  2. Toegankelijkheid als persoonlijke missie Geef een reactie
  3. Vloggen over toegankelijkheid voor De Zonnebloem 1 reactie
  4. Reisinspiratie: Al mijn Tenerife tips van 2018 op een rijtje 2 reacties
  5. WIA-uitkering en stoppen met werken Geef een reactie
  6. Reisinspiratie: Relax-vakantie op Mallorca 2 reacties
  7. Reisinspiratie: Stralend Sevilla 3 reacties
  8. Tips voor een heerlijk verblijf in de Achterhoek 1 reactie
  9. Genomineerd voor de Gouden Venus van Milo Geef een reactie